Борусия (Дортмунд) победи като гост Милан с 3:1 на Джузепе

...
 Борусия (Дортмунд) победи като гост Милан с 3:1 на Джузепе
Коментари Харесай

Борусия превзе Сан Сиро и си осигури място в следващата фаза

 Борусия (Дортмунд) победи като посетител Милан с 3:1 на " Джузепе Меаца " в среща от в група " F " на Шампионската лига. Марко Ройс откри резултата в 10-ата минута от дузпа, а малко преди този момент Оливие Жиру пропусна да се разпише също от бялата точка. В 37-ата минута Самуел Чуквуезе съумя да възвърне равенството. В 59-ата минута Джейми Байноу-Гитенс върна преднината на гостите, а 10 минути по-късно  резервата Карим Адейеми сложи точка на разногласието.

Още в 6-ата минута " росонерите " получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Нико Шлотербек. Ударът на Жиру от бялата точка беше прекомерно слаб и Грегор Кобел с лекост мазета топката. Положението за домакините незабавно се утежни още повече, тъй като единствено три минути по-късно техният капитан Давиде Калабрия фаулира Джейми Байноу-Гитенс в наказателното поле и по този начин се стигна до дузпа и за " жълто-черните ". Последвалото осъществяване на Ройс беше чудесно и по този начин ветеранът откри резултата в тяхна изгода.

В 19-ата минута Байноу-Гитенс можеше да удвои задатъка на своя отбор, само че изстрелът му профуча около вратата. Четири минути по-късно отдалечен шут по земя на Пулишич приключи в ръцете на Кобел. В 27-ата минута Жиру опита удар наоколо до вратата, само че Шлотербек съумя да го блокира. Десет минути по-късно Чуквуезе нахлу в наказателното поле с превъзходен пробив и стреля от дребен ъгъл, а след лек рикошет топката приключи в мрежата за 1:1. Това е дебютен гол за нигериеца с екипа на " Дявола ". В 43-тата минута Адли насочи разочароващ шут. Секунди преди почивката Калабрия можеше да се реваншира за направената дузпа, само че от добра позиция стреля неопределено с глава.

Малко след началото на втората част Милан провежда обещаваща офанзива, само че след воле на Пулишич отборът стигна единствено до корнер. В 51-вата минута домакините получиха сериозен удар, защото бранителят им Малик Тиау получи мускулна контузия. Така на негово място влезе опорният халф Раде Крунич заради неналичието на централни бранители на пейката. Само четири минути по-късно сходна обстановка сполетя и гостите. Тогава техният бранител Шлотербек също се контузи и трябваше да отстъпи мястото си на Салих Йозджан.

Рокадата в отбраната на домакините съвсем незабавно си сподели думата, тъй като още в 59-ата минута футболистите на Дортмунд безпроблемно разиграха топката с няколко паса пред наказателното поле, а това докара до шут по земя на Байноу-Гитенс, с който англичанинът върна преднината на " жълто-черните ".

Десет минути по-късно играчите на Борусия още веднъж наказаха неуверената защита на своя съперник. В този случай Адейеми финтира Калабрия и нанесе удар. Майк Менян мазета топката, само че не задоволително добре и тя мина голлинията макар опита на вратаря за втора интервенция.

В 82-рата минута Фикайо Томори не съумя да се разпише с глава при корнер. Последва неакуратен удар с глава и на Фюлкруг. В 85-ата минута резервата Лука Йович не съумя да означи първия си гол с екипа на домакините, откакто изстрелът му с глава се спря в гредата. Само три минути по-късно Фюлкруг разтресе напречната греда на другата врата с мощния си шут, а при втория си опит изстреля топката в навън.

След тази победа германците събраха 10 точки в актива си и се класираха за осминафиналите. " Росонерите " са на дъното с пет точки и присъединяване им в елиминациите е под сериозна въпросителна. Пари Сен Жермен е втори със 7, до момента в който Нюкасъл също е с 5. В последния кръг Милан гостува на " свраките ", а Борусия приема Пари Сен Жермен в Дортмунд. Мачовете са на 13 декември от 22:00 часа.

" Сан Сиро " приветства Синер преди мача с Борусия (Дортмунд)

Тенисистът е последовател на Милан
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР